STUDENTSKI DOM JAGODINA - DOM UCENIKA SREDNJIH SKOLA - JAGODINA -

OVO JE NEZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA !!!
Zvaničan sajt  ------>>>>  www.duja.rs
 

 

Istorijat

Istorija ili začeci učeničkog standarda datiraju još od davne 1898.g. kada je u sklopu tadašnje jedne od najstarijih srednjih škola u Srbiji Učiteljske škole postojao internat čija je osnovna funkcija bila smeštaj i ishrana učenika te škole.

1972.g. internat učiteljske škole izdvaja se iz sastava Učiteljske škole, u posbnu organizaciju udruženog rada i posluje pod na nazivom Internat pedagoške akademije.
Od kraja 70-tih do kraja 1990.g. posluje kao OOUR Dom učenika i studenata ''Labud Đukić'' u RO obrazovni centar za usmereno obrazovanje Svetozarevo.
1990.g. gašenjem OOUR-a upisom u sudski registar, okružnog privrednog suda u Kragujevcu postao je Dom učenika i studenata '' Labud Đukić '' Svetozarevo od 1994 odlukom Valde RS i resornog Ministarstva Dom funkcioniše pod sadašnjim nazivom pod kojim je i upisan u sudski registar kod Trgovinskog suda - Dom učenika srednjih škola ''Jagodina''.
Školske 1991/92 u novoizgrađen objekat koji popularno nazivamo ''Novi dom'' primljeni su prvi učenici. Objekat koji je namenjen smeštaju studenata i koji još nazivamo ''Stari dom'' izgrađen je 1934.g. i tih davnih godina pod imenom Dom milosrdnih sestara bio je namenjen smeštaju starih lica. Kasnije je više puta menjana njegova namena gde ja lično nemam pouzdane podatke ali je u vremenu kada je postojao Internat učiteljske škole pa Internat pedagoške akademije Stari dom funnkcionisao je kao dom učenika u privredi. Danas su u njemu smešteni studenti Učiteljskog fakulteta.
 

 STUDENTSKI DOM JAGODINA - DOM UCENIKA SREDNJIH SKOLA - JAGODINA -

Prva strana

O nama

Kontakt

Slike

Istorijat

Linkovi

Sajt o Jagodini

Sport

Forum

Pričaonica

posete od 15.06.2005.

13727
 

 
Sva prava zadržana © 2006 Autentik.net ©